Om Lars Tirsbæk Jørgensen

1989

Lars Tirsbæk Jørgensen, født den 1. august 1989. Han voksede op i et lille landsbysamfund i det sydlige Jylland, i byen Føvling. Hans musikalske karriere begyndte i den lokale musikskole, hvor han spillede trommer i 2 år.

1998

Lars begyndte den 17. September 1998 i Vejen Garden, hvor han frem til d. 1. September 2007 spillede Eb Horn og bl.a. var med til at vinde DM, EM og VM for bygardere.

2004

Sideløbende med hans aktiviteter i vejengarden begyndte han i et lokalt showkor. Her mødte han pianisten Ronnie Olesen, som siden blev hans klaverlærer.

2006

Lars instruerede i 2006 musicallen “Midt Om Natten” i den lokale teaterforening, til lejligheden sammensatte han et orkester som siden fik navnet Jazzolin’.

Jazzolin eksisterede i 3 år og orkestret spillede til alt fra små private fester til byfester og festivaller.

2007

I 2007 startede Lars på Esbjerg Gymnasium. I løbet af sin tid på skolen, begyndte han at lave lyd. På skolen lavede han blandt andet lyd på skolens elever, men også kunstnere som Thomas Buttenschøn og Tina Dickow. Han fik i forbindelse med sin studentereksamen på Esbjerg Gymnasium også tildelt et legat, oprettet af Oscar og Lida Nielsen Fond.

2009

August 2009 begyndt Lars Tirsbæk Jørgensen at studere rytmisk klaver på MGK i Esbjerg. Han studerede ved pianisten Martin Schack.

2010

Lars blev den 1. Maj 2010 ansat som teknisk ansvarlig på Huset Esbjerg. Her stod han for vedligehold og afvikling af koncerter.

2011

I starten af 2011 blev Lars valgt ind i bestyrelsen i DMF’s lokal afdeling i Esbjerg. Her fungerer han som menigt bestyrelsesmedlem og han har blandt taget DMF’s tillidsmandsuddannelse. I slutningen af august 2012 deltog han i DMFs Kongres i Helsingør.

Den 1 september 2011 startede Lars på Sonic College i Haderslev, her studerer han på nuværende tidspunkt lyddesign. Han undervises blandt andet af Holger Lagerfeldt, Eddy Bøgh Brixen, Ejnar Kanding Andreas Wetterberg, Finn Markwardt, Jens Walther Jacobsen, Pascal Besnard, og Yann Coppier. På Sonic College er han ansat som studentermedhjælper, med ansvar for indkøb og vedligehold af skolens gear.

2012

Vinter og forår 2012 var Lars, med kyndig vejledning af undervisere, projekleder på etableringen af et studie i en gammel beskyttelses bunker på Sonic College. Læs mere om dette projekt her: kommandocentralen

I løbet af 2012 lavede han en lang række live-lyd jobs. Blandt andet i Mariehaven hos Helge Engelbrecht.

2013

Fra Januar 2013 begyndte Lars at arbejde som Digital kommunikations medarbejder hos Esbjerg Ensemble.

Lars lavede i løbet af sommeren 2013 lyd på mere en 50 koncerter.

2013 var også året hvor han byggede studie hjemme i “privaten” på adressen Dalen 31, 6700 Esbjerg

2014

I foråret 2014 var Lars i praktik hos Online Mastering, v. Holger Lagerfeldt. Her fik han en masse erfaring med mix og mastering, som betød at han startede Online Mix. Gennem Online Mix udbyder Lars mix og mastering, i højeste kvalitet, både nationalt og internationalt.

Sideløbende med praktikken hos Online Mastering, arbejde han hos Esbjerg Ensemble og Sonic College. Derudover var han producer, tonemester, indspilningsleder og komponist på kortfilmen “Throug the Black Eye” En kort film af Jesper Tønnes.

I september 2014 blev Lars gift med Malene.

I løbet af efteråret og vinteren 2014 færdiggøre Lars sin uddannelse på Sonic College.

December 2014 købt han hus i bramming sammen med familien. Hvilket betød at der skulle indrettes nyt studie. Læs mere her

2015

Den 9. januar blev Lars far til drengene Sofus og August(tvillinger).

Han dimenterede den 30. januar som lyddesinger, uddannet på Sonic College. Hans BA projekt omhandlede fordele og ulemper, ved mastering målrettet til specifikke afspilnings enheder.

Han blev i foråret ansat som modulansvarligunderviser på Sonic College, hvor han står for planlægningen af modulet Avanceret Studie Produktion. Modulet er et specialiserings kursus/valgfag, hvor de studerende arbejder med en komplet musik produktion, fra arrangement af musikken, til indspilning, mixing og mastering. De studerende får på modulet undervisning at Jens Walther Jakobsen, Holger Lagerfeldt, Henrik Marstal og Morten Lindberg. På modulet underviser Lars selv, i både indspilning mix og mastering.

I 2015 blev det til mere rigtig mange live-lyd job. Blandt andet massere af koncerter i Mariehaven, til Sommersang i Mariehaven.

I 2015 startede Esbjerg Ensemble deres digitale koncertsal – EE Music Box – som er en YouTube kanal, hvor der(næsten) hver torsdag bliver postet en ny koncertoptagelse. Lars står for produktionen af alt materiale til denne kanal. Lige fra optagelse af lyd og video, til redigering.

2016

Lars fik i løbet af 2016 stadig flere opgaver på Sonic College. Blandt andet to moduler mere, Livelyd og 3D lyd.
I 2016 blev Lars fast lydmand for Neighbors & Friends og han var blandt andet lydmand på Kom Igen turneen som også blev udgivet som koncert DVD

I 2016 investerede Lars i et proffesionelt video kamera setup, med et Sony FS5  og en masse tilbehør. Dette betød øget aktivitet på videoproduktions siden. Blandt andet optog og redigere han en række videoer med Casper Mikkelsen

2017

 

2018