Her kommer det fjerde og sidste blogindlæg om ombygningen af Kommando Centralen på Sonic College i Haderslev.

Kabelsystemet

Kommando Centralen, Switchcraft

Til et god studie skal man også have et godt kabelsystem. Vi købte alle kablerne hos Cyberfarm og de var af mærket Van Damme. Alle kablerne endte i bantam krydsfelter, vi havde i forvejen 3 stk af mærket Switchcraft og endte med at købe en ekstra af mærket Signex. Det smarte ved Switchcraft krydsfelterne er at man kan skifte normalisering på fronten, dette kan være praktisk i nogle situationer. På Signex krydsfeltet skifter man normalisering ved at lode tin på nogle punkter på bagsiden, den eneste grund til at vi købte Signex krydsfeltet var økonomien. Man kunne simpelthen købe tre Signex krydsfelter for denne samme pris som et Switchcraf kostede. Både Switchcraft og Signex krydsfeltet var med d-sub stik, derfor købte vi en masse kabler med d-sub i den ene ende og så alt fra xlr til trs jacks i

Kommando Centralen, Remoteboxden anden. De lange kabler som skulle gå fra kontrolrummene til liverummene, købte vi med d-sub i den ene ende og så uden noget i den anden ende, vi ville nemlig selv lave vores remoteboxe.
Med rester af trægulvet fik vi lavet nogle rigtig fine boxe, vi købte nogle rackskinner og en stak løse xlr bøsninger, så skulle der bare loddes. Alle kablerne blev trukket i kabelbakker som elektrikeren havde monteret for os. Da vi var færdige med at lodde boxene og havde fået dem monteret på væggene var vi klar til at montere det sidste gear i vores konsoller.

 

 

 

Udstyret

For bedst muligt at komme hele vejen rundt vil jeg tage rummene ét af gangen

Signalrummet:

Da dette studies funktion primært var at optage lyd, var det her vi placerede størstedele af vores preamps. Systemet blev bygget op omkring et RME Fireface UFX med en Audient Converter/preamp og en Behringer ADA8000 Converter.

Her er en liste over outboard gearet:

Kommando Centralen, Outboard, Crane Song, Gyraf Audio, NevePreamps:
Milenia HV-3D – 8 kanaler
Vinetech 473 – 4 kanaler med Hi/Low shelf filter
Audient ASP008 – 8 kanaler med converter
2 stk Neve Portico 5015 – 1 kanal ink comp
Gyraf Audio – Gyratec II – 1 kanal ink comp og eq
SPL GoldMike MK2 – 2 kanaler

Compressor:
2 stk Cranesong Trakker

Patchbays:Kommando Centralen, Millennia, RME, Audient, Vintech Audio,
2 stk Switchcraft  9625

Controllers:
Cranesong Avocet – stereo volume control
Avid Artist Mix

Speakers:
K&H O300D L/R
Fostex PMO4n

Displays
Apple Cinema Display 27″ thunderbolt

Postrummet

Hjertet i dette studie blev et Pro Tools HDx system med en C24 kontroler placeret i en Argosy konsol. Studiet blev udstyret med et 5,1 Dynaudio System med BM5mkII højttalere. Derudover var der og så lidt outboard. Der til fik havde vi en Mac Pro.

Preamps
C24’erens interne – 16 kanaler
Avid PRE8 – 8 kanaler

Compressor
Gyraf Audio Gyratec G X
Crane Song STC8

Andet:
Neve Portico 5014 – stereo filed editor

Foleyrummet

Det eneste udstyr der blev placeret i dette rum var en 32″ fladskærm, så der blev mulighed for at sende et videosignal fra signalrummet til Foleyrummet i forbindelse med foley optagelser.

Liverummet

Her blev der indkøbt tre små yamaha mixere som skulle bruges til medhør.

Opholdsrummet

Her blev alle mikrofoner, stativer og kabler placeret. her følger en liste over mikrofoner og diverse andet udstyr:

1stk   Neumann U87
1stk   Shure SM7B
1stk   Radial X-Amp – ink. strømfors.
6 stk LDI (active DI)
1stk   audio-technica AE2500
1stk   Shure beta91a
2stk   Shure SM57
1stk   Audix OM7
2stk   Neuman KM182
1stk   Royer R-122
4stk   Sennheiser MD421
1stk   Sennheiser MD441
1stk   sE Electronics R-1
1stk   ElectroVoice RE-20
1stk   Ultrasone Pro550
2stk   AKG C441
2stk   AKG C451
1stk   Yamaha SUBKICK
Masser af kabler og stativer

Kommando Centralen blev færdig

Den 11/5 2012 blev vores nye studie “Kommando Centralen” indviet. Den røde snor blev klippet af uddannelsesleder Jakob Goetz, grillen var tændt og der var masser af kolde øl.
Studiet har nu stået færdigt i næsten 6 måneder og de første studerende har haft undervisning i hvordan man bruger de forskellige rum optimalt. Resultatet er blevet meget bedre end hvad vi havde drømt om. Akustikken er ikke perfekt, men man kan arbejde med det og man har mulighed for, at optage nogle rigtig gode ting. Vi har masser af lækkert gear så de studerende har nu fået mulighed for at stifte bekendtskab med udstyr som de helt sikkert vil møde i “den virkelige verden”.

Det var alt om Kommando Centralen. Hvis der sker nogle vilde ting eller der kommer nogle spørgsmål til ting jeg skal uddybe kan det være der kommer mere, men ellers var det alt her fra. Jeg håber i har nydt at læse om forløbet

Venlig Hilsen Lars Tirsbæk Jørgensen

 

Share →