DIY Diffusor

Hvorfor?

I forbindelse med indretningen af studiet fik jeg brug for noget diffusion, da der var flutter ekko mellem vindue og bagvæg. Jeg ønskede ikke at dæmpe/absorbere, så derfor valget jeg noget simple diffusion.

Arqen Diffuser

Hvordan?

Jeg fandt en hjemmeside om emnet, hvor forfatteren, virkede til at have rigtig godt styr på diffusion. Han har lavet nogle rigtig fine beskrivelser, til “gør-det-selv” projekter, så dem valgte jeg at bruge. Tegninger og beskrivelser kan downloades her (www.arqen.com/sound-diffusers).

DIY DIffuser Arqen

Materiale valg?

Som materiale valgte jeg nogle OSB plader, da min kære far, havde en stak liggende, så de var gratis. Et lidt “hårdere” materiale ville uden tvivl diffusere mere og bedre. For at kompensere for det lidt blødere materiale, valgte jeg at lakere de færdige diffusorere med en meget hård lak.

Processen

Diffusorne består af mange små dele, så vi startede med at skære pladerne ud så vi havde alle stumperne.

IMG_3903 IMG_3906

Dernæst blev de skruet og limet sammen.

IMG_3910 IMG_3913

Til sidst blev de, som tidligere beskrevet lakeret.

IMG_3914

Resultatet

 

Nu hænger de så lige så fint på væggen. De gør præcis det de skal. De fjerner flutter ekkoet og ikke så meget andet. Jeg var lidt nervøs for at jeg ville opleve noget kam-filtrering, da jeg som det ses på billedet, sidder rimelig tæt på diffusorene. Men jeg hører dem ikke, udover at de har fjernet ekkoet, så alt er godt.

Jeg kan klart anbefale dette lille DIY projekt. Det er nemt og man får nogle rigtig fine diffusorere.

Studiet-bag

 

 

Tagged with →  
Share →