Byggeweekend

Weekenden den 14. – 15. September afholdte vi på Sonic College i Haderslev en G-SSL byggeweekend. Jeg fik idéen til weekenden da jeg flere steder havde set og hørt om folk der havde bygget deres eget outboard lydudstyr. Jeg spurgte derfor mine medstuderende om de også havde lyst til at ”gøre det selv” – det havde de!

PCB grinderG-SSL

I første omgang skulle vi finde ud, hvad vi kunne bygge og hvordan vi kunne få noget assistance. Derfor kontaktede jeg PCB Grinder. PCB grinder, ejes af en fyr ved navn Gustav, med med speciale i at fremstille PCB (Printed Circuit Board) til forskellige DIY projekter(gør-det-selv). Udover at lave PCB, sammensætter Gustav også forskellige kits med alle de nødvendige komponenter til et DIY projekt.

Jeg kontaktede Gustav for at høre om han ville være med til at arrangere en byggeweekend, og om han ville levere de nødvendige dele.  Det ville han gerne og han foreslog i samme omgang at vi også skulle slå os sammen med Mr. Gyraf, Jakob Erland.

Jakob Erland

Jakob Erland er manden bag det verdenskendte Gyraf Audio. Han var ”back in the days” en af initiativtagerne til hele DIY tanken og han er arkitekten til de mest kendte DIY projekter som i dag bliver lavet. De kloner som han har designet er kendetegnet ved at have et G (for Gyraf) foran navnet. Jeg kan blandt andet nævne, G-1176, G-SSL og G-Pultec EQ.

Hvad skal vi bygge? En G-SSL selvfølgelig!

Da vi havde fundet den nødvendige hjælp, skulle vi til at finde ud af hvad vi ville bygge. Der var 3 ting oppe og vende, det var en 1176, en Pultec EQ og en SSL Stereo Compressor.

Valget faldt på en SSL compressor og vi skulle selvfølgelig bygge en G-SSL stereo compressor. G-SSL er den første SSL klon som blev lavet.

Kassen

Ud over alle komponenterne skulle vi også have en kasse til at montere herligheden i. Efter at have snakket med Gustav (PCB Grinder) blev vi enige om at bestille kasserne hos frontpanels.de.  Gustav stod for kontakten og bestillingen.

Forberedelser

Inden weekenden kunne gå i gang skulle vi have fundet det nødvendige værktøj. Heldigvis var det meste af det vi skulle bruge på skolen. (Sonic College) Resten havde vi enten selv og ellers havde Jakob og Gustav tingene med.

Bygge – bygge

Endelig kom weekenden, hvor vi skulle bygge vores maskiner – vi startede stille ud fredag eftermiddag med at samle kasserne, så vi var fuldstændig klar til lørdag morgen, hvor Jakob og Gustav ankom til Haderslev.

Lørdag morgen

Klokken 09:00 var alle deltagere(næsten) klar til start. Vi startede weekenden med et lille oplæg fra Jakob og Gustav om, hvad det egentlig var vi skulle bygge. Der efter var der kun en ting at gøre – at komme i gang med at lodde.

Step by step

Gustav havde lavet en rigtig fin og overskuelig guide til, hvordan vi skulle gøre det. Vi gik i gang og med lidt vejledning fra de to meget kyndige assistenter kom alle rigtig godt fra start. Der blev i løbet af lørdagen loddet i omkring 13 timer, kun afbrudt af en frokostpause og en omgang pizzaspisning.

Montering i kassen

Da maskinen var færdigloddet skulle den monteres i kassen med strøm, meter, switche og ind- og ud –gange.

Den første maskine blev færdig efter små 13 timer. Og den sidste var færdig sidst på eftermiddagen søndag.

Eufori, jubel og våde øjne

Alle fik samlet en maskine som virkede, og det må siges at alle var meget glade for resultatet. Efter de mange maskiner er kommet i brug, kan man høre at der er kommet lidt mere SSL sound på Sonic College.

Besøg PCB grinder her: www.pcbgrinder.com

PS. Gustav er ved at stable endnu en byggeweekend på benene. Det bliver i Odense og man skal bygge en stereo FET comp. Den hedder FETGrinder og det er Gustavs eget design, med udgangspunk i 1176’eren. Tjek det ud på www.groupdiy.dk

Share →